De pälsbeklädda stövlarna har både fått ris och ros. Vissa älskar dem, andra tycker de ser konstiga ut. Deras historia är dock ganska intressant. Försäljningen av UGG sköt i höjden runt 2004 när riktiga fashionistas som Sienna Miller och tv-stjärnor som Oprah Winfrey bar de bekväma och speciella fårskinnsstövlarna som vissa tyckte liknade stora, höga tofflor att ha på sig inomhus. Men det var också det som var grejen. Att någon vågade bära dem till trendiga kläder som utgjorde en specifik look i modevärlden. Fler och fler celebriteter började bära dem till vardags och trenden spreds som en löpeld runt om i världen. Numera gör UGG även träskor, accessoarer och annat som nödvändigtvis inte innehåller fårskinn. Men det är de sköna vinterstövlarna som är deras kännetecken.

UGG:s begynnelse

30730264756_95f1271687_bDet hela började i Australien på 60-talet. Surfarna använde fårskinnsstövlar och tofflor för att värma sig mellan turerna. Australien har alltid varit känd för sina många fårfarmar så det finns gott om fårskinn där. Stövlarna gjorde därmed succé, men först inte som modepryl. Grundaren av UGG heter Brian Smith och skapade varumärket när han tog sig till Kalifornien som också är ett surfparadis.

Detta var i slutet på 70-talet och stövlarna började även säljas i skidorterna som värmekälla för kalla fötter mellan åkningarna. Det var dock inte förrän i början på 2000-talet som kändisarna började bära dem och detta utgjorde en het marknadsföring för märket som har vuxit betydligt sedan dess.

Bekväma och snygga

Det som är så bra med UGG är att de både är sköna att bära och passar till en allround stil. Man kan lika väl bära dem till pyjamasen som det går att ha på sig en blommig sommarklänning till dem. Just nu har också den etniska trenden varit på kartan en ganska lång tid och man måste medge att ett par fårskinnsstövlar ger den där flower power-känslan som många eftertraktar.

UGG har dock blivit föremål för kopiering p.g.a. dess popularitet, men företaget uppnår trots detta stora försäljningssiffror varje år. Ett par äkta UGG slår ändå alla rekord.